Inovarea tehnologica are un rol important in ceea ce privesc functiunile firmei. Fara inovare tehnologica nu se pot realiza game noi de produse, mai performante si mai capabile sa satisfaca nevoile consumatorilor. Firma inovativa va prelua o tehnologie pe care o va supune performantarii, pentru a se ajunge sa se diferentieze fundamental de celelalte firme de pe piata. Se considera ca in viitor, doar firmele puternic tehnologizate vor putea supravietui intr-un cadrul concurential puternic.

       Un rol deosebit de important in inovarea tehnologica il are Marketingul, care prin studii de piata incearca sa afle comportamentul consumatorilor legat de noutate. Transferul tehnologic  ajuta o companie producatoare sa isi foloseaca resursele umane, fizice si capitale, intr-un mod mai eficient, prin furnizarea de informatii si asistenta, ceea ce conduce la imbunatatiri in metode, utilaje, echipamente, dar si in produse noi sau imbunatatite.

      In acest mechanism cel mai important rol il are inovatorul care poate distribui inovarile catre persoane sau grupuri, fenomen denumit difuzia inovarilor. Pentru a inova, companiile trebuie sa aiba in vedere concepte ca managementului proprietatii intelectuale, un termen des folosit este inventia, acesta fiind obiectul utilizat de o persoana pentru a inova si nu in ultimul rand, poate cel mai important factor – resursa financiara. In acest caz, pentru a inova, e nevoie de ceva mai mult decat generarea creativa de idei si noutati. Tipurile de inovare intalnite adesea folosite sunt: inovarea modelului de afacere, inovarea in marketing, inovarea organizationala, inovarea de proces, inovarea de produs, inovarea de servicii.

Powered by BreezingForms

Formular de contact

Dacă doriți să ne contactați, vă rugăm să completați formularul alăturat.

Vă mulțumim!

BENEFICIAR: Fundația Lumina Instituții de Învățământ