S.C. Lumina Instituții de Învățământ S.A.

Partenerul 1 (P1) este un grup de institutii private de invatamant care are ca obiect principal de activitate, conform clasificarii CAEN 8022 - Invatamantul secundar teoretic, tehnic sau profesional.

Prima unitate de invatamant a societatii "Lumina" si-a inceput activitatea in anul 1994, la Constanta, sub denumirea de Liceul International de Informatica Constanta. An de an institutia si-a extins activitatea, iar elevii P1 au obtinut succese remarcabile la olimpiadele nationale si internationale (primele serii de absolventi ai liceelor au promovat examenul de bacalaureat in proportie de 100%, iar 97% dintre ei sunt in prezent studenti ai unor universitati de stat sau particulare din Romania si din strainatate).

Unitatile de invatamant care formeaza un tot unitar in cadrul P1 sunt reprezentate de: Liceul International de informatica Constanţa 1994, Liceul International de informatica Bucuresti 1995, The International School of Bucharest 1996, Scoala Spectrum Bucuresti 2003, Scoala Spectrum Constanta 2003, Gradinita Spectrum Bucuresti 2009, Early Learning Centre 2010, Scoala Internationala Spectrum – Cluj 2010, Scoala Internationala Spectrum Iasi 2010, Scoala Internationala Spectrum Ploiesti 2010, Scoala Internationala Spectrum Timisoara 2010.

Limba de predare in aceste unitati este limba engleza, iar in scolile Spectrum limba de predare este limba romana. Liceul International de Informatica Bucuresti, Liceul International de Informatica Constanta si Scolile Spectrum fac parte integrantã din sistemul de invatamant romanesc, fiind in acelasi timp tutelate de Ministerul Educatiei Naționale.

Principalul factor ce poate asigura atingerea obiectivului major al P1- excelenta în educatie, formare si cercetare-este resursa umana. Ca urmare, dezvoltarea resurselor umane reprezinta pentru P1 un proces necesar, complex, continuu si de mare responsabilitate, reunind actiuni si activitati de selectie de personal nou si de formare si perfectionare a celui existent, corelat cu un ansamblu de factori nationali si internationali, socio-economici si institutionali, materiali si umani.

Misiunea P1 este educarea si instruirea elevilor la standarde internationale care pun in prim plan pregatirea elevilor pentru viata profesionala, respectul fata culturi si valori diferite, precum si dobandirea capacitatii de rezolvare a problemelor si de recunoastere individuala si sociala. Mediul academic din scolile P1 isi propune dezvoltarea elevilor cu scopul declarat de a ii sprijini sa isi dezvolte calitatile, cunostintele si abilitatile pentru a atinge cele mai inalte standarde atat in viata profesionala cat si in cea personala. Un rol important in scolile P1 il ocupa una din functiile de evidentiere a eficacitatii sistemului de invatamant, care se releva atat in nivelul de pregatire al elevilor cat si al competentlor acestora la intrarea in viata activa.

P1 dispune de excelente facilitati incluzand: biblioteca cu un fond apreciabil in trei limbi, manuale scolare de provenienta britanica, laboratoare de informatica in care exista cate un computer conectat la internet pentru fiecare elev, cabinete limbi straine, sali de prezentare multimedia, sali de studiu, sala si teren de sport, cantina, internat, cabinet medical, microbuze ce asigura transportul elevilor etc.

In fiecare an, P1 sprijina, in calitate de organizator o serie de concursuri tematice: Concursul International de Proiecte Informatice INFOMATRIX, unde se afirma tinerii pasionati de domeniul IT, oferindu-le posibilitatea de a-si demonstra cunostintele, creativitatea si spiritul pragmatic in cadrul singurului concurs international de proiecte informatice organizat anual în Romania, Concursul National de Matematica LUMINA MATH, Concursul National de Fizica LUMINA PHYSICS.

Uniunea Națională pentru Drepturile Femeii din România 

Obiectivul principal al organizaţiei, ca Partener 2 (P2) în cadrul proiectului, este acela de a proteja femeia faţă de inerentele transformări generate de procesele economice.

P2 militează pentru constientizarea drepturilor femeii şi ridicarea nivelului de pregătire a acestora din toate punctele de vedere. De asemenea, vizează reducerea diferenţelor dintre statutul "de jure" şi condiţia reală a femeii din România, eliminarea discriminării şi susţinerea participării egale la dezvoltarea societăţii, din perspectiva respectării drepturilor femeii ca parte integrantă a drepturilor omului.

Servicios Integrales de Contratacion e Intermediacion Dominus s.l. (SICI Dominus)

Partenerul 3 (P3) este o companie de formare profesională şi consultanţă multidsciplinară, cu sediul central în Spania (Madrid, Ciudad Real, Granada, Jaén, Málaga, Almería, La Carolina si Úbeda) şi sucursale în Bruxelles, Bucureşti, Sofia, Podgorica.

Oferă clienţilor săi servicii în următoarele domenii: resurse umane, asistenţă tehnică, monitorizarea şi implementarea de proiecte finanţate din fonduri internaţionale, în special din fonduri europene. P3 este furnizor autorizat de formare profesională în Spania, prin centrele de instruire tehnică pe care le detine desfăşurând programe de calificare profesională destinate autorităţilor publice şi private, în următoarele domenii: resurse umane, turism, comerţ, marketing şi vânzări, consultanţă strategică, plan de afaceri, audit, planificarea taxelor, e-commerce şi e-learning.

Centrele de instruire ale P3 sunt supervizate de autorităţile publice, fiind autorizate să acorde certificate şi calificări oficiale în domeniul formării profesionale continue. Din 1995, P3 este Centru oficial de cooperare cu Autorităţile Regionale Spaniole, desfaşurând programe de formare profesională continuă cu sprijinul Ministerelor Muncii din Andaluzia si Castilla-La Mancha. P3 furnizează servicii de consultanţă, identificare, management şi implementare de proiecte complexe în domeniul cooperării şi dezvoltării, finanţate de către UE şi din alte surse de finanţare. Individual sau în parteneriat cu alte companii europene, P3 coordonează echipe de experţi internaţionali în vederea implementării de proiecte în state membre ale UE (fonduri structurale – Spania, Slovacia, România, Bulgaria), Europa Centrală şi de Est (PHARE-IPA), spaţiul ex-iugoslav (CARDS, EAR, IPA), spatiul ex-sovietic (TACIS, ENPI), Africa, America Latina (ALA, FED, Al-Invest) şi în zona mediteraneană (MEDA).

În activitatea sa, P3 foloseşte: sisteme IT şi aplicaţii cu baze de date; conexiuni de date; centrale digitale şi analogice; acces direct la publicaţii oficiale şi informaţii la nivel local, regional, naţional şi european; programe de resurse umane, financiare, contabilitate; date statistice şi de management etc.

Powered by BreezingForms

Formular de contact

Dacă doriți să ne contactați, vă rugăm să completați formularul alăturat.

Vă mulțumim!

BENEFICIAR: Fundația Lumina Instituții de Învățământ